8 dagen met een doel

Elke acht dagen fietste ik met een doel
Door de gezamenlijke inspanning van alle deelnemers, vrijwilligers en begeleiders wordt er veel geld opgehaald voor kankeronderzoek. Door geld in te zamelen en deel te nemen lever ik daar graag een bescheiden bijdrage aan. Elke dag fietste ik Tour for Life met een doel. 

Voorbereiding

Fysieke voorbereiding was nodig voor de Tour. Kilometers vreten, daar ging het om. In april en mei reed ik ieder weekend één of twee trainingen van 75 - 100 km. In juni was ik in de Provence, 30 dagen op de fiets met een stevige bepakking. In juli was mijn conditie zo ver opgebouwd dat het fietsen soms zelfs saai begon te worden.
Ik reed met een collega een rit van 150 km en het weekend daarna 2x die afstand. Ik was klaar voor Tour for Life.

Dag 1, een dag voor ons pa
Ik fietste Tour for Life voor succesvol kankeronderzoek. Mijn vader, ons pa zoals wij zeggen, is maar 65 geworden. Hij overleed aan darmkanker.  De kwaliteit van zijn leven was vanwege kanker de laatste jaren nihil.

Door deze tocht te fietsen en geld in te zamelen voor onderzoek naar betere geneesmethoden help ik mensen voor een beter leven. 

Dag 2, een dag voor Tonny
Toen ik 20 jaar geleden bij ATM kwam werken was Tonny schoonmaakster. Later toen het bedrijf groeide werd ze hoofd van de schoonmaakploeg. Jaren later werd ze vanwege haar organisatietalent chef werkplaats. 

Ze heeft jaren gevochten tegen kanker en bleef altijd positief. Helaas kon ze de strijd niet winnen.

Dag 3, een dag voor ome Frits

Ome Frits, of meester Frits zoals hij op zijn school in Hank werd genoemd. Een oudere broer van mijn vader. Hij had van dichtbij de lijdensweg van ons pa gezien en toen hij jaren later precies dezelfde diagnose kreeg, heeft hij het einde niet af willen wachten. Ik herinner hem als een joviale, goedlachse oom waar wij vaak kwamen.

Dag 4, een dag voor Piet

Als ik aan mijn collega Piet terugdenk, hoor ik gelijk zijn zware stem weer. Altijd paraat als wij een rondje gingen fietsen. Piet was geliefd en werd gewaardeerd om zijn inzicht. 

Ook hij was patiënt bij Daniel den Hoed. Toch niet raar dat daar onze steun naar toe gaat...

Dag 5, een dag voor Lenie
Tante Lenie, in haar jeugd al kien op geld. Samen met haar man Jan had ze een succesvol  transportbedrijf. 
Ook voor haar was vanwege kanker geen lang leven weggelegd.

Dag 6, een dag voor Jack
Jack is een van de mannen die ATM groot heeft gemaakt. Vriendelijk, recht voor zijn raap en niet bang om beslissingen te nemen. Altijd klaar om een rondje te fietsen! 

Dag 7, een dag om stil te staan
Ik heb 3 familieleden en 3 collega’s genoemd die zijn overleden door kanker. Nog meer familieleden, collega’s en fiets-vrienden zijn overleden door kanker. 

Ook zijn er behoorlijk wat bekenden ziek geweest en hebben daar een handicap aan overgehouden. De moeite waard om even bij stil te staan.

Dag 8, Doel gehaald 
Ik ben echt trots dat ik deze zware tocht heb uitgefietst. 1300 kilometer met daarin 19.000 hoogtemeters! Jan Janssen mocht namens de renners en de vrijwilligers een check van meer dan een miljoen overhandigen aan het Daniel den Hoed Fonds. 

Lauran Willemsen18-03-2019

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen