Waarom Lyda voor de 5e keer Tour for Life fietst

Lyda Kramp is werkzaam bij het Erasmus MC en heeft ook voor het Daniel den Hoed Fonds gewerkt. Lyda weet als geen ander dat kanker  een grote impact heeft op mensenlevens. Zelf heeft ze haar vader verloren aan de ziekte. Lyda zet zich in om geld op te halen voor succesvol kankeronderzoek. Dat doet ze altijd met veel passie, dit wordt namelijk de 5e keer dat ze meedoet aan Tour for Life!

Passie voor fietsen 
Als het even mooi weer is, zit Lyda op de fiets. Ze houdt van fietsen en doet dit vijf keer per week. De rondjes die ze fietst zijn ongeveer van 60 tot 70 kilometer. Lyda weet dat je goed moet trainen om Tour for Life te kunnen fietsen. Dit jaar heeft ze al 4.600 kilometer gereden. 

Lyda vertelt dat ze het geweldig vindt om te kunnen fietsen voor Daniel den Hoed Fonds. Dat ze haar passie kan combineren met zo een goed doel, maakt meedoen aan Tour for Life voor haar zo bijzonder.  

Sponsorwerving
“Je kan wel zeggen dat het makkelijk is, maar hoe moet ik €2.500,- ophalen? Ik had geen idee”. Lyda vond sponsorwerving nogal een drempel toen ze zich wilde inschrijven voor Tour for Life. Toch bleek het makkelijker te zijn dan dat ze had gedacht. 

Het eerste jaar vroeg Lyda vooral collega’s van het Erasmus MC om een donatie. De jaren daarop bedacht ze acties om geld op te halen, en dat was een succes. Zo verkocht Lyda pepernoten en agenda’s om geld op te halen voor Daniel den Hoed Fonds. “De combinatie van een sociaal netwerk, acties en het uitstralen van mijn passie zorgt ervoor dat je veel geld kunt ophalen”, zegt Lyda. Dit jaar had Lyda als doel maar liefst €10.000,- op te halen. En ze heeft het nu al behaald! Lyda is heel trots op wat ze heeft bereikt. En terecht!

Ervaringen uit de Tour 
De avondetappes blijven hangen bij Lyda. “Wat mensen meemaken en delen tijdens de Tour heeft impact en raakt je. Tijdens de Avondetappe krijg je een sterk gevoel van saamhorigheid. Alsof je één familie bent. 

Daarnaast geeft de finish op de camping na een zware rit een goed gevoel. Je pept jezelf op en bespreek de dag met anderen. Dan heb je altijd energie om door te gaan. 

En het enthousiasme van de vrijwilligers is geweldig! Het helpt je enorm als vrijwilligers aan de zijkant je toejuichen. 

Ja, ik heb er weer zin in.”

Lyda Kramp 

Vraag hier de informatiebrochure aan Schrijf je direct in!
08-05-2019

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen