De prachtige route van Tour for Life. De prachtige route van Tour for Life.

Ontdek de
prachtige etappes

8 etappes  4 landen 1.300 km 19.000 hm

Van Italië naar huis

Maak je klaar voor de Tour van je leven! Je fietst van Italië terug naar huis over een spectaculaire route. Je beklimt wereldberoemde cols uit de Tour de France. Je passeert idyllische Franse dorpjes, cruiset door glooiende landschappen, en trotseert venijnige kuitenbijters.

Fiets jij Tour for Life 3 days? Dan fiets je de laatste 3 etappes. Een onvergetelijk fietsweekend waarin jij bijna 500 kilometer en ruim 5.000 hoogtemeters overbrugt!

Dit is de route van Tour for Life 2022. De route van de editie in 2023 kan nog wijzigen.

Etappe 1

Bardonecchia > Saint-Rémy-de-Maurienne
 159 km / 2.900 hm

Tour for Life begint met een van de pittigste beklimmingen van de hele route. Bedenk wel: je wordt tijdens deze etappe voortdurend beloond met adembenemende uitzichten over blauwe bergmeren en groene valleien. En check het bovenaanzicht van de Montvernier...

 Col du Mont-Cenis, Côte d'Aussois, Les Lacets de Montvernier 

Bekijk op Komoot

Etappe 2

Saint-Rémy-de-Maurienne > Passy
135 km / 3.500 hm

Je start vandaag vrijwel direct met een wereldberoemde col (HC) uit de Tour de France: de Col de la Madeleine. De beklimming van de Col des Saisies loopt over een rustige weg richting het skidorp Les Saisies. De vergezichten over onder andere de Mont Blanc zijn ook in deze etappe adembenemend mooi.

 Col de la Madeleine, Col des Saisies, Côte de Megève

Bekijk op Komoot

Etappe 3

Passy > Saint-Claude
  164 km / 3.000 hm

In deze prachtige, afwisselende etappe krijg je veel korte beklimmingen voor de kiezen in de berggebieden van Mont Saleve en Jura. Vanaf de top van de Col de La Croisette heb je een geweldig uitzicht en zie de je Mont Blanc liggen.

 La Chapelle Rambaud, Col de la Croisette, Les Crêtes, Col de la Croix de la Serra.

Bekijk op Komoot

Etappe 4

Saint-Claude > Ornans
 145 km / 2.000 hm

Als het goed is ervaar je deze etappe als minder pittig dan de eerste drie etappes. Deze route is lekker rustig, je fietst door niemandsland. Je rijdt veel langs graslanden en af en toe door bossen. Hier en daar kom je over wat slechte wegen, vooral op de hoogvlakte.

Montée de Cinquétral, Pré-Poncet

Bekijk op Komoot

Etappe 5

Ornans > Xonrupt-Longemer
 197 km / 3.600 hm

Dit is met afstand de langste etappe van Tour for Life 2022. Het begin van deze etappe gaat door een lieflijk en rustig gebied. Je fietst langs akkers en graanvelden en af en toe door bossen. Dan begint het echte klimwerk met de Ballon d'Alsace en voor Tour for Life twee prachtige  beklimmingen; Col du Page en Col de Bramont.

 Col Du Ballon D'alsace, Col Du Page, Col de Bramont, Col des Feignes sous Vologne

Bekijk op Komoot

Hier start Tour for Life 3 days

Etappe 6

Xonrupt-Longemer >Corny-sur-Moselle
  174 km / 1.400 hm

In het eerste deel van deze etappe rijd je nog door bosrijk gebied, tot je de Vogezen achter je laat liggen. De term "graanschuur" is voor de rest van de route van toepassing, want je fietst midden tussen akkers en graanvelden. Deze etappe bevat geen klim met naam of profiel. Toch is het tweede gedeelte van de etappe verre van vlak.

Bekijk op Komoot

Etappe 7

Corny-sur-Moselle > La-Roche-en-Ardenne
  177 km / 2.000 hm

Een etappe met twee gezichten. In Frankrijk fiets je langs de graanvelden over rustige en goed onderhouden wegen. Vanaf het moment dat je België binnenrijdt gaat het de hele dag op en neer. De klimmetjes worden venijniger en je fietst veelal door het bos.

Bekijk op Komoot

Etappe 8

La-Roche-en-Ardenne > Valkenburg
  128 km / 1.600 hm

Een dubbel gevoel vandaag: de Tour waar je zó lang naartoe hebt gewerkt eindigt vandaag. Jij fietste helemaal van Italië (of Frankrijk) naar Nederland! Na een etappe die bol staat van kuitenbijters word je bij de finish groots onthaald onder luid gejoel van familieleden, vrienden, collega's, sponsoren... De foodtrucks, sfeerverhogende muziek en de spannende cheque-uitreiking aan Daniel den Hoed Fonds maken de afsluiting compleet.

Bekijk op Komoot

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen