Succesvol kankeronderzoek

Jaarlijks krijgen 100.000 mensen de diagnose kanker. En nog steeds sterven ieder jaar 43.000 mensen aan deze vreselijke ziekte. Daniel den Hoed Stichting gaat de strijd tegen kanker aan door de financiering van succesvol kankeronderzoek, uitgevoerd door Erasmus MC Kanker Instituut. Het onderzoek is gericht op personalized medicine, een hoopgevende methodiek waarbij de nadruk ligt op een persoonsgerichte, effectieve behandeling.

Het sponsorgeld van Tour for Life gaat naar de financiering van dit wetenschappelijke onderzoek en de aanschaf van geavanceerde apparatuur.

Personalized medicine

Patiënten met verschillende vormen van kanker krijgen nu meestal eenzelfde behandeling, terwijl de reactie hierop per patiënt en per tumor erg kan verschillen. Wetenschappers van het Erasmus MC Kanker Instituut ontwikkelen hoogstaande behandelingen die precies passen bij de patiënt: Personalized medicine. Het doel: Iedere patiënt het juiste medicijn en behandeling, in de juiste dosis, op het juiste moment en voor de juiste duur. Dit alles voor een maximaal resultaat. Want iedere patiënt is anders.

Samen maken we kanker kansloos

“We hebben al zoveel geleerd over kanker, maar we zijn er nog niet.” - Prof. dr. Pieter Sonneveld
“Het is tijd om persoonlijk te worden.”
- Prof. dr. Stefan Sleijfer
"Door te leren van elke patiënt wordt kanker kansloos” - Prof.dr. Roland Kanaar