Inschrijven

Hoeveel kost mijn deelname aan Tour for Life?
De reguliere deelnamekosten voor Tour for Life bedragen € 450,- per persoon, voor Tour for Life 3 days € 200. Daarnaast kan je jouw verblijf upgraden met het Camping Pakket of de Glamping Service. Bekijk hier wat het inhoudt en wat de kosten hiervoor zijn.
Krijg ik mijn geld terug als ik onverhoopt niet mee kan doen?
Indien een deelnemer om welke reden dan ook beslist om niet meer deel te nemen aan Tour for Life, is teruggave van het inschrijfgeld en eventueel ander gemaakte kosten niet mogelijk. Neem over eventuele teruggave van het sponsorgeld contact op met de organisatie. Lees voor alle regels het deelnemersreglement.
Hoe werkt individuele inschrijving?
Als individuele deelnemer werkt deelname het hetzelfde als wanneer je meedoet met een team. Je schrijft je in en kiest ervoor om één of twee begeleiders mee te nemen. Of je laat alles regelen door het boeken van de glamping service of het camping pakket.
Is inschrijving mogelijk als mijn team nog niet compleet is?
Ja, je kunt je inschrijven als je team nog niet compleet is. Geef bij de inschrijving de verwachtte teamgrootte aan. Daarnaast is het ook mogelijk om individueel in te schrijven.
Kunnen grotere teams zich ook inschrijven?
Ja, dat kan zeker. Als je team heel groot wordt kan het zijn dat je wordt geadviseerd door de organisatie om een extra team aan te maken. Het sponsorgeld blijft € 2.500 per renner.
Is het mogelijk gegevens na inschrijving te wijzigen?
Jazeker. Je kunt je teamnaam, teamfoto, motivatie of de naam van een teamlid na inschrijving nog wijzigen. Je kunt rechtsboven in dit scherm inloggen. Klik vervolgens op ‘profiel wijzigen’ in het gebruikersmenu.

Voorbereidingen

Wanneer kan ik het best beginnen met trainen?
Een goede conditie en klimcapaciteiten zijn nodig voor Tour for Life. Trainen is daarom van groot belang. Bij een (zeer) goede basisconditie adviseren we je minstens drie maanden van tevoren te beginnen met trainen. Lees 'Trainen' op de pagina over de voorbereiding voor meer informatie hierover.
Hoe kom ik in Italië?
Veel deelnemers komen in Italië door mee te rijden met één van de wagens van hun team. De startplaats is Bardonecchia (Italië). Voor deelnemers die met het openbaar vervoer willen, is het advies te vliegen op Turijn of de trein te nemen via Parijs. Wil je samenrijden met andere deelnemers? Wordt dan lid van de Tour for Life Carpool Facebookpagina. Individuele deelnemers kunnen ook onze organisatie mailen of bellen (088 - 366 54 62) voor vragen over logistiek zaken.
Wat moet ik meenemen tijdens de Tour?
Je ontvangt tijdig een checklist met daarop alle benodigdheden. In het kamp zijn vele voorzieningen aanwezig, zoals catering, medische begeleiding, masseurs en mecaniciens.

Sponsors

Wat zijn de consequenties als een renner het sponsorbedrag van € 2.500 niet bijeen krijgt?
De ervaring leert dat het sponsorbedrag nagenoeg altijd wordt gehaald. Een actieve inzet is wel vereist. Je kan gebruik maken van promotiemateriaal, tips op de website etc. We helpen jou ook actief met sponsorwerven door het sturen van mails met uitgewerkte ideeën en desgewenst telefonisch contact. Mocht je ondanks gedane moeite het gewenste bedrag niet bijeen krijgen, neem dan contact op met de organisatie om de mogelijkheden te bespreken.

Tijdens Tour for Life

Is de tocht volledig verzorgd?
Renners brengen de nacht door in het Tour for Life kamp, dat dagelijks door de organisatie wordt opgebouwd. In het kamp vind je een complete keuken, sanitaire voorzieningen, een wielercafé, informatiestand, elektrapunten en internetfaciliteiten. Professionele koks zorgen dagelijks voor het ontbijt en diner. De lunch kun je in de ochtend klaarmaken en meegeven aan je volgwagen.
Is het mogelijk om in een hotel te overnachten?
Het Tour for Life kamp is geschikt voor overnachting in tenten en campers. Wil je overnachten in luxere accommodaties zoals pensions of bungalows, gelegen in de buurt van de kampen, dan kun je dit zelf verzorgen. Breng de organisatie hier wel van op de hoogte.
Is er sportmedische ondersteuning aanwezig?
Bij noodgevallen of advies kun je terecht bij het medische team en de fysiotherapeuten. Zij zijn aanwezig op het parcours, bij de checkpoints en in het kamp. Daarnaast krijgen renners en teambegeleiders een noodnummer dat zij kunnen bellen in geval van nood. Voor het medische team is het belangrijk dat zij van tevoren op de hoogte zijn van wie ze voor zich hebben. Als je meegaat als deelnemer of teambegeleider vul je daarom de medische info lijst in.
Is er een dagelijkse briefing?
Elke avond na het diner worden bijzonderheden, het weer en de route van de volgende dag besproken.
Is Tour for Life een wedstrijd?
Nee. Tour for Life is een intensieve, recreatieve toer- en sponsortocht. Er wordt geen klassement bijgehouden.
Wat doen de teambegeleiders?
Je kunt als team twee tot vier teambegeleiders meenemen. Ze coachen en leveren onderweg praktische verzorging, zoals warme kleding bij het begin van een afdaling of speciale voedingsmiddelen. De begeleiders wachten het team tijdens de tocht op, bijvoorbeeld bij de checkpoints en op de daarvoor aangewezen parkeerplaatsen onderweg. Daarnaast zorgen ze voor het vervoer van het materiaal tussen de campings. Ze breken de tentjes af en zetten ze op de volgende camping weer op. De begeleiders beschikken over maximaal twee voertuigen. Eén wordt ingezet als volgwagen, de ander rijdt rechtstreeks naar de volgende camping. Eén van de voertuigen mag een camper zijn. Lees meer over de rol van teambegeleiders.
Hoe laat begint de tocht dagelijks?
Tussen 7.00 uur en 8.30 uur. Eventueel kan de organisatie i.v.m. (weers)omstandigheden besluiten om de starttijd aan te passen. Hierover word je geïnformeerd in de avondetappe. Sluitingstijd in het volgende kamp is 19.00 uur. Ook deze tijd kan variëren.

Betrokken organisaties

Is Daniel den Hoed Fonds een ANBI erkend goed doel?
Daniel den Hoed fonds is een door ANBI erkend goed doel. Giften zijn dus aftrekbaar.
Door wie wordt Tour for Life georganiseerd?
De organisatie is in handen van The Event Foundation. The Event Foundation schenkt de netto-opbrengst van Tour for Life aan Daniel den Hoed Fonds. Andere geslaagde fondswervende events van The Event Foundation zijn Duchenne Heroes, Africa Classic en Run for Kika.
Wat is The Event Foundation?
Stichting The Event Foundation is in 2006 opgericht en faciliteert fondsenwervende evenementen in opdracht van goede doelen. De daadwerkelijke organisatie besteedt The Event Foundation uit aan Emolife Event. The Event Foundation heeft een bestuur, een raad van toezicht maar geen medewerkers in dienst. Door haar charitatieve karakter schenkt The Event Foundation de opbrengsten van events en campagnes netto door aan het goede doel in een zeer transparante structuur. The Event Foundation is door de belastingdienst aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Meer informatie vind je op eventfoundation.nl. Emolife Event organiseert sinds 2006 alle door The Event Foundation gefaciliteerde fondsenwervende evenementen zoals Giro di KiKa, Tour for Life, Duchenne Heroes, Run for KiKa, Kenya Classic, Run for KiKa marathon en Ride New York. Bij Emolife Event werken super gemotiveerde en ervaren medewerkers die van elk evenement een groot succes willen maken. Meer informatie vind je op emolife.nl.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen