Veelgestelde vragen

De antwoorden vind je hier

Veelgestelde vragen

We hebben de meest voor de hand liggende vragen over Tour for Life voor je op een rijtje gezet.
Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Inschrijving

Hoeveel kost mijn deelname aan Tour for Life?
Er zijn verschillende fases in de inschrijfperiode. Hiervoor geldt: hoe vroeger je je inschrijft, hoe voordeliger!

Tour for LifeTour for Life 3 days
Early Bird
(tot 1 november 2023*)
€449,-€195,-
Scherp tarief
(tot 19 feburari 2024*)
€499,-€195,-
Standaard tarief
(tot 1 augustus 2024*)
€549,-€225,-

Daarnaast kan je jouw verblijf upgraden met het Camping Pakket, Camping Plus pakket of de Glamping Service. Bekijk hier wat deze upgrades inhouden en wat de kosten hiervoor zijn.

*De genoemde data zijn onder voorbehoud van wijzigingen.
Krijg ik mijn geld terug als ik onverhoopt niet mee kan doen?
Indien een deelnemer om welke reden dan ook beslist om niet meer deel te nemen aan Tour for Life, gelden de volgende annuleringsvoorwaarden;
  1. Bij annulering tot 1 maart 2024: 50% restitutie van inschrijfgeld
  2. Bij annulering tot en met 30 april 2024: 25% restitutie van inschrijfgeld
  3. Bij annulering vanaf 1 mei 2024: 0% restitutie van inschrijfgeld
De organisatie adviseert deelnemers een annuleringsverzekering af te sluiten. Neem over eventuele teruggave van het sponsorgeld contact op met de organisatie. Lees voor alle regels het deelnemersreglement.
Hoe werkt individuele inschrijving?
Als individuele deelnemer werkt deelname het hetzelfde als wanneer je meedoet met een team. Je schrijft je in en kiest ervoor om één of twee begeleiders mee te nemen. Of je laat alles door ons regelen en boekt één van de comfortabele upgrades.
Is inschrijving mogelijk als mijn team nog niet compleet is?
Ja, je kunt je inschrijven als je team nog niet compleet is. Daarnaast is het ook mogelijk om individueel in te schrijven.
Kunnen grotere teams zich ook inschrijven?
Ja, dat kan zeker. Als je team heel groot wordt kan het zijn dat je wordt geadviseerd door de organisatie om een extra team aan te maken. Het minimale sponsorgeld blijft €2.500 per fietser.
Is het mogelijk gegevens na inschrijving te wijzigen?
Jazeker. Je kunt je teamnaam, teamfoto, motivatie of de naam van een teamlid na inschrijving nog wijzigen. Je kunt rechtsboven in dit scherm inloggen. Klik vervolgens op ‘profiel wijzigen’ in het gebruikersmenu.

Het evenement

Is de tocht volledig verzorgd?
Renners brengen de nacht door in het Tour for Life kamp, dat dagelijks door de organisatie wordt opgebouwd. In het kamp vind je een complete keuken, sanitaire voorzieningen, een wielercafé, informatiestand, elektrapunten en internetfaciliteiten. Professionele koks zorgen dagelijks voor het ontbijt en diner. De lunch kun je in de ochtend klaarmaken en meegeven aan je volgwagen óf aan één van de twee checkpoint teams.
Is het mogelijk om in een hotel te overnachten?
Het Tour for Life kamp is geschikt voor overnachting in tenten en campers. Wil je overnachten in luxere accommodaties zoals pensions of bungalows, gelegen in de buurt van de kampen, dan kun je dit zelf verzorgen. Breng de organisatie hier wel van op de hoogte.
Is er sportmedische ondersteuning aanwezig?
Bij noodgevallen of advies kun je terecht bij het medische team en de fysiotherapeuten. Zij zijn aanwezig op het parcours, bij de checkpoints en in het kamp. Daarnaast krijgen renners en teambegeleiders een noodnummer dat zij kunnen bellen in geval van nood. Voor het medische team is het belangrijk dat zij van tevoren op de hoogte zijn van wie ze voor zich hebben. Als je meegaat als deelnemer of teambegeleider vul je daarom de medische info lijst in.
Is er een dagelijkse briefing?
Elke avond na het diner worden bijzonderheden, het weer en de route van de volgende dag besproken.
Is Tour for Life een wedstrijd?
Nee. Tour for Life is een intensieve, recreatieve toer- en sponsortocht. Er wordt geen klassement bijgehouden.
Wat doen de teambegeleiders?
Je kunt als team twee tot vier teambegeleiders meenemen. Ze coachen en leveren onderweg praktische verzorging, zoals warme kleding bij het begin van een afdaling of speciale voedingsmiddelen. De begeleiders wachten het team tijdens de tocht op, bijvoorbeeld bij de checkpoints en op de daarvoor aangewezen parkeerplaatsen onderweg. Daarnaast zorgen ze voor het vervoer van het materiaal tussen de campings. Ze breken de tentjes af en zetten ze op de volgende camping weer op. De begeleiders beschikken over maximaal twee voertuigen. Eén wordt ingezet als volgwagen, de ander rijdt rechtstreeks naar de volgende camping. Eén van de voertuigen mag een camper zijn.
Hoe laat begint de tocht dagelijks?
Tussen 7.00 uur en 8.30 uur. Eventueel kan de organisatie i.v.m. (weers)omstandigheden besluiten om de starttijd aan te passen. Hierover word je geïnformeerd in de avondetappe. Sluitingstijd in het volgende kamp is 19.00 uur. Ook deze tijd kan variëren.

Tour for Life 3 days

Wanneer is Tour for Life 3 days?
Tour for Life 3 days vindt plaats tijdens de afsluitende 3 etappes van Tour for Life en wordt verreden van 30 augustus t/m 1 september 2024.
Wat is het inschrijfgeld en het sponsorbedrag?
Het inschrijfbedrag voor Tour for Life 3 days bedraagt € 195 in de Early Bird fases, daarna kost bedragen de inschrijfkosten €225,-. Als 3 days-fietser zamel je minimaal € 1.000 sponsorgeld in voor succesvol kankeronderzoek.
Wat is er bij de prijs inbegrepen?
 • 3 overnachtingen op campings
 • Het exclusieve Tour for Life 3 days-wielershirt
 • 3 maaltijden per dag
 • Professionele fysiotherapeuten en sportmasseurs
 • Mecaniciens voor technische ondersteuning
Wat regel ik zelf?
Als deelnemer van Tour for Life 3 days dien je zelf het vervoer naar Frankrijk en van de finish naar huis te regelen. Indien nodig kunnen wij hier natuurlijk bij assisteren.

Voorbereiding

Wanneer kan ik het best beginnen met trainen?
Een goede conditie en klimcapaciteiten zijn nodig voor Tour for Life. Trainen is daarom van groot belang. Bij een (zeer) goede basisconditie adviseren we je minstens drie maanden van tevoren te beginnen met trainen.
Hoe kom ik in Italië?
Veel deelnemers komen in Italië door mee te rijden met één van de wagens van hun team. De startplaats is Bardonecchia (Italië). Voor deelnemers die met het openbaar vervoer willen, is het advies te vliegen op Turijn of de hogesnelheidstrein te nemen via Parijs. Wil je samenrijden met andere deelnemers? Wordt dan lid van de Tour for Life Carpool Facebookpagina. Individuele deelnemers kunnen ook onze organisatie mailen of bellen (088 - 366 54 62) voor vragen over logistieke zaken.
Wat moet ik meenemen tijdens de Tour?
Je ontvangt tijdig een checklist met daarop alle benodigdheden. In het kamp zijn vele voorzieningen aanwezig, zoals catering, medische begeleiding, masseurs en mecaniciens.

Sponsoring

Wat zijn de consequenties als een renner het sponsorbedrag van € 2.500 niet bijeen krijgt?
De ervaring leert dat het sponsorbedrag nagenoeg altijd wordt gehaald. Een actieve inzet is wel vereist. Je kan gebruik maken van promotiemateriaal, tips op de website etc. We helpen jou ook actief met sponsorwerven door het sturen van mails met uitgewerkte ideeën en desgewenst telefonisch contact. Mocht je ondanks gedane moeite het gewenste bedrag niet bijeen krijgen, neem dan contact op met de organisatie om de mogelijkheden te bespreken.
Zijn giften aan goede doelen aftrekbaar bij de Belastingdienst?
Een donatie aan Tour for Life kan fiscaal aantrekkelijk zijn. Klik hier voor meer uitleg over de fiscale voordelen van donaties aan goede doelen die door de belastingdienst aangemerkt zijn als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling).
Tot wanneer is het mogelijk te sponsoren?
Online sponsoring is mogelijk tot en met een maand na de finish Tour for Life. Alleen de donaties tot de laatste etappe van Tour for Life worden meegenomen in de bekendmaking van de opbrengst.
Hoe zorg ik ervoor dat mijn sponsor/bedrijf een factuur krijgt?
Als je bij je online sponsoring aangeeft dat je als bedrijf Tour for Life sponsort ontvang je automatisch een factuur als PDF-bestand in de bevestigingsmail. Mocht dat niet goed gaan, stuur dan even een mailtje. Wij kunnen vrijwel altijd nog een factuur nazenden.
Waarom betaalt een sponsor €0,50 transactiekosten bij een sponsoring?
Alle banken in Nederland rekenen hoge transactiekosten per sponsoring. Dit betekent dat van alle sponsortransacties ongeacht de hoogte een vast bedrag in rekening wordt gebracht. Helaas worden deze kosten niet door de bank gesponsord. Het doel is om uiteindelijk zoveel mogelijk geld op te halen voor Daniel den Hoed Fonds. In het verleden gingen deze transactiekosten van een sponsoring af. Doordat er nu transactiekosten worden gerekend betekent dit dat het uiteindelijk ten goede komt aan het doel. Wij hopen dat je begrip hebt voor onze keuze om de administratiekosten los te zien van de sponsoring.
Krijgt een sponsor het geld terug als ik Tour for Life niet ga fietsen?
Het is niet mogelijk om de sponsorbedragen terug te storten. Het sponsorgeld blijft een schenking aan Daniel den Hoed Fonds. 

Organisatie

Is Daniel den Hoed Fonds een ANBI erkend goed doel?
Daniel den Hoed fonds is een door ANBI erkend goed doel. Giften zijn dus aftrekbaar.
Door wie wordt Tour for Life georganiseerd?
De organisatie is in handen van The Event Foundation. The Event Foundation schenkt de netto-opbrengst van Tour for Life aan Daniel den Hoed Fonds. Andere geslaagde fondswervende events van The Event Foundation zijn Duchenne Heroes, Africa Classic en Run for Kika.
Wat is The Event Foundation?
Stichting The Event Foundation is in 2006 opgericht en faciliteert fondsenwervende evenementen in opdracht van goede doelen. De daadwerkelijke organisatie besteedt The Event Foundation uit aan Moev. The Event Foundation heeft een bestuur, een raad van toezicht maar geen medewerkers in dienst. Door haar charitatieve karakter schenkt The Event Foundation de opbrengsten van events en campagnes netto door aan het goede doel in een zeer transparante structuur. The Event Foundation is door de belastingdienst aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Meer informatie vind je op eventfoundation.nl.

Moev organiseert sinds 2006 alle door The Event Foundation gefaciliteerde fondsenwervende evenementen zoals Giro di KiKa, Tour for Life, Duchenne Heroes, Run for KiKa, Kenya Classic, Run for KiKa marathon en Ride New York. Bij Moev werken super gemotiveerde en ervaren medewerkers die van elk evenement een groot succes willen maken. Meer informatie vind je op moev.events.