Is de tocht volledig verzorgd?
Renners brengen de nacht door in het Tour for Life kamp, dat dagelijks door de organisatie wordt opgebouwd. In het kamp vind je een complete keuken, sanitaire voorzieningen, een wielercafé, informatiestand, elektrapunten en internetfaciliteiten. Professionele koks zorgen dagelijks voor het ontbijt en diner. De lunch kun je in de ochtend klaarmaken en meegeven aan je volgwagen óf aan één van de twee checkpoint teams.
Is het mogelijk om in een hotel te overnachten?
Het Tour for Life kamp is geschikt voor overnachting in tenten en campers. Wil je overnachten in luxere accommodaties zoals pensions of bungalows, gelegen in de buurt van de kampen, dan kun je dit zelf verzorgen. Breng de organisatie hier wel van op de hoogte.
Is er sportmedische ondersteuning aanwezig?
Bij noodgevallen of advies kun je terecht bij het medische team en de fysiotherapeuten. Zij zijn aanwezig op het parcours, bij de checkpoints en in het kamp. Daarnaast krijgen renners en teambegeleiders een noodnummer dat zij kunnen bellen in geval van nood. Voor het medische team is het belangrijk dat zij van tevoren op de hoogte zijn van wie ze voor zich hebben. Als je meegaat als deelnemer of teambegeleider vul je daarom de medische info lijst in.
Is er een dagelijkse briefing?
Elke avond na het diner worden bijzonderheden, het weer en de route van de volgende dag besproken.
Is Tour for Life een wedstrijd?
Nee. Tour for Life is een intensieve, recreatieve toer- en sponsortocht. Er wordt geen klassement bijgehouden.
Wat doen de teambegeleiders?
Je kunt als team twee tot vier teambegeleiders meenemen. Ze coachen en leveren onderweg praktische verzorging, zoals warme kleding bij het begin van een afdaling of speciale voedingsmiddelen. De begeleiders wachten het team tijdens de tocht op, bijvoorbeeld bij de checkpoints en op de daarvoor aangewezen parkeerplaatsen onderweg. Daarnaast zorgen ze voor het vervoer van het materiaal tussen de campings. Ze breken de tentjes af en zetten ze op de volgende camping weer op. De begeleiders beschikken over maximaal twee voertuigen. Eén wordt ingezet als volgwagen, de ander rijdt rechtstreeks naar de volgende camping. Eén van de voertuigen mag een camper zijn.
Hoe laat begint de tocht dagelijks?
Tussen 7.00 uur en 8.30 uur. Eventueel kan de organisatie i.v.m. (weers)omstandigheden besluiten om de starttijd aan te passen. Hierover word je geïnformeerd in de avondetappe. Sluitingstijd in het volgende kamp is 19.00 uur. Ook deze tijd kan variëren.