De impact van Tour for Life

Deelnemers aan Tour for Life dragen direct bij aan de successen die de behandelaars en onderzoekers van het Erasmus MC Kankerinstituut realiseren. Het evenement is verantwoordelijk voor 25-50% van het jaarlijks budget van Daniel den Hoed Fonds. Dit fonds is voor een belangrijk deel verantwoordelijk voor de funding van baanbrekend onderzoek van het Erasmus MC Kankerinstituut.

Sinds de start van Tour for Life voor Daniel den Hoed is de schenking aanzienlijk, en belangrijk voor het werk van de onderzoekers en behandelaars. Doordat het deelnemersveld aan Tour for Life jaarlijks fluctueert zijn ook de netto-schenkingen onderhevig aan schommelingen. Extra reden voor Daniel den Hoed Fonds en de organisatie van Tour for Life om goed te kijken naar mogelijke kostenbesparing en extra opbrengsten uit sponsoringen.

Mede dankzij de opbrengst van Tour for Life kon Daniel den Hoed Fonds onder meer deze onderzoeken financieren financieren. Dat betekent directe impact voor jaarlijks meer dan 120.000 mensen die de diagnose kanker krijgen.

Team Tour for Life

- Personeelskosten
- Kantoor overhead

Marketing & communicatie

- Website
- Online marketing
- Video´s
- Advertenties etc.

Fundraising & administratie

Investering in tools en kennis waardoor deelnemers gemiddeld veel meer op gaan halen dan de minimale target.
Financiële administratie, onder meer de verwerking van meer dan 10.000 sponsoringen.

Wat gebeurt er met het geld?

In onderstaande video worden verschillende onderzoeken uitgelicht die in het Erasmus MC worden gedaan. Allemaal onderzoeken die dankzij de opbrengst van Tour for Life konden worden uitgevoerd, voortgezet of zelfs versneld.

Betrokken partijen bij Tour for Life

Erasmus MC Kanker Instituut
Jaarlijks krijgen meer dan 120.000 mensen per jaar de diagnose kanker. Meer dan 43.000 mensen overlijden elk jaar aan kanker. Deelnemers aan Tour for Life dragen -via het Daniel den Hoed Fonds- direct bij aan belangrijk onderzoek in het het Erasmus MC Kanker Iinstituut.

Zo is er een belangrijke bijdrage geleverd aan onderzoek naar een betere behandeling van blaaskanker, hersentumoren, leukemie en hoofd- halskanker. Maar ook algemene ontwikkelingen in kankerbehandeling zijn gesteund, zoals de verdere ontwikkeling van immuuntherapie, een veelbelovende behandelwijze voor vele vormen van kanker. Met altijd als doel iedere unieke patient een maximaal behandelresultaat te kunnen bieden.
Daniel den Hoed Fonds
De Erasmus MC Foundation – Daniel den Hoed haalt geld op voor wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut. Elke stap dichterbij de genezing van kanker is ontzettend belangrijk. Het fonds treedt naar buiten met de kreet: ‘Maak kanker kansloos’. Dit is een oproep aan iedereen om de strijd tegen kanker aan te gaan en het wetenschappelijk kankeronderzoek in het Erasmus MC te steunen.

Ons doel is dat iedere patiënt een unieke behandeling op maat krijgt, aan de hand van de meest recente wetenschappelijke resultaten. Daarbij wordt een directe brug geslagen tussen het onderzoek in het laboratorium en de behandeling van de patiënt.
The Event Foundation
Stichting The Event Foundation is in 2006 opgericht en faciliteert fondsenwervende evenementen in opdracht van goede doelen. De daadwerkelijke organisatie besteedt The Event Foundation uit aan Moev. The Event Foundation heeft een bestuur, een raad van toezicht maar geen medewerkers in dienst. Door haar charitatieve karakter schenkt The Event Foundation de opbrengsten van events en campagnes netto door aan het goede doel in een zeer transparante structuur. The Event Foundation is door de belastingdienst aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Meer informatie vind je op eventfoundation.nl.

Moev organiseert sinds 2006 alle door The Event Foundation gefaciliteerde fondsenwervende evenementen zoals Giro di KiKa, Tour for Life, Duchenne Heroes, Run for KiKa, Africa Classic, Run for KiKa Marathon en meer. Bij Moev werken super gemotiveerde en ervaren medewerkers die van elk evenement een groot succes willen maken. Meer informatie vind je op moev.events.

Moev maakt kosten om Tour for Life jaarlijks een succes te maken. Hieronder kun je zien op welke gebieden die kosten worden gemaakt.