Jouw voorbereiding op Tour for Life

Bij een optimale beleving van Tour for Life hoort een goede voorbereiding. Klik op de onderstaande onderwerpen en start direct met jouw voorbereiding! 

Training & Clinics

Ben je gemotiveerd, gezond en schrik je niet af van vele uurtjes te spenderen op de fiets de komende maanden? Dan kan ook jij meedoen aan Tour for Life. Wij ondersteunen je met advies, clinics en informatiebijeenkomsten.

Trainingsschema
Download hier een voorbeeld van een trainingsschema (cijfers geven trainingstijd in minuten weer). Pas het schema aan op je eigen conditie en vermogen. Heb je vragen, neem contact met ons per mail of telefonisch (088-3665462). Wij brengen je graag in contact met onze fietstrainer Paul van Dam.

Clinics en trainingsweekend
In het voorjaar kan je deelnemen aan fietsclinics en een trainingsweekend. De data worden aan je bekend gemaakt zodra je staat ingeschreven voor Tour for Life.

Wil je een eigen clinic met je team? Neem dan contact op met NTFU-fietstrainer Paul van Dam per mail of kijk op Passion4Biking.nl.

Materiaal

Niet alleen je lichamelijke conditie moet goed zijn om Tour for Life te fietsen. Een topconditie van je materiaal is ook cruciaal. Wil je als ploeg goed op de fiets gezet worden én zorgeloos trainen voor Tour for Life? Maak dan een afspraak met onze mecanicien Piet de Wit Tweewielers.

Tijdens Tour for Life is een mecanicien aanwezig om technische mankementen aan jouw fiets te verhelpen. Je betaalt alleen materiaal en geen servicekosten

Sponsorwerven

Iedere renner van jouw ploeg zorgt voor tenminste € 2.500 sponsorgeld voor Daniel den Hoed Stichting, of voor minimaal € 1.000 bij deelname aan Tour for Life 3days. Jouw opbrengst wordt gebruikt voor onderzoek naar kankerbehandeling op maat, waarmee op den duur vele levens gered gaan worden. Helaas heeft iedereen persoonlijk ervaring met kanker in zijn of haar omgeving. Dit doel spreekt daarom iedereen aan; sponsors zoeken is makkelijker dan je verwacht.

Tips and trics
Ga je aan de slag met sponsorwerving, dan hoef je natuurlijk niet zelf het wiel uit te vinden. Bekijk bijvoorbeeld eens:


Deze documenten helpen je om binnen no-time jouw streefbedrag te behalen voor Daniel den Hoed Stichting.
Heb je vragen of nog hulp nodig met sponsorwerven? Bel of mail gerust!

Teambuilding

Fiets je Tour for Life als team? Dan is de voorbereiding van de Tour for Life pas af als je ook op teamniveau goede afspraken hebt gemaakt. Wat drijft je teamgenoten? Wat zijn ieders stressoren?

Wij helpen je graag om gebruik te maken van elkaars kwaliteiten en bieden je in je voorbereiding een gratis teamsessie van 2,5 uur onder begeleiding van oud-deelnemer en professioneel teamcoach Rob van Raak aan.

De sessies vinden plaats tussen mei en augustus 2017. Vragen? Wij brengen je graag in contact met onze teamtrainer en fanatieke fietser Rob van Raak van Raak Advies.

Informatiebijeenkomsten

Informatiebijeenkomsten
Twijfel je over deelname aan Tour for Life of wil je meer informatie ontvangen? Kom naar een Tour for Life informatieavond. Wij vertellen jou alles over dé Tour van je leven en beantwoorden al jouw vragen. Bekijk hier de eerstvolgende informatiebijeenkomst en meld je aan. Wil je een Tour for Life informatieavond bij jou in de buurt? Mail ons gerust!

Webinars
Liever alle informatie over Tour for Life live aanhoren vanuit jouw woonkamer? Schrijf je in voor een van de webinars. Ook tijdens het webinar (online presentatie) kan je al jouw vragen op de organisatie afvuren. Je hebt geen speciale sofware nodig om een webinar bij te wonen.

Deelnemersbijeenkomsten
Voor alle deelnemers, vrijwilligers en ploegbegeleiders worden deelnemersbijeenkomsten gehouden. Zodra je bent ingeschreven voor Tour for Life wordt je hierover op de hoogte gesteld.

Sportvoeding

Voeding speelt een grote rol in het leveren van sportieve prestaties. Omdat deelname aan Tour for Life veel vraagt van deelnemers is Duursport.nl partner van Tour for Life

De expertise van Duursport.nl op het gebied van sportvoeding in relatie tot fietsen en de specifieke productkennis vormen een ideale mix om ook jouw prestaties te optimaliseren. Wil jij objectief en vrijblijvend advies? Stel nu je vraag via info@duursport.nl