Jouw voorbereiding op Tour for Life

Bij een optimale beleving van Tour for Life hoort een goede voorbereiding. Dit hoef je niet alleen te doen. Als deelnemer ontvang je structureel tips en uitgewerkte ideeën voor sponsorwerving, kan je clinics en trainingen volgen, ontvang je korting op producten van partners als Duursport.nl, en maak je kans op nog veel meer voordelen. Alles om goed voorbereid aan de start te staan van de Tour van je leven!

Topfit aan de start! Trainingen
Wielrenners aan het trainen voor Tour for Life

Topfit aan de start

Ben je gemotiveerd, gezond en word je blij van het idee dat je door een gedegen training komend seizoen (extra) superfit gaat worden? Dan kan ook jij meedoen aan Tour for Life. Wij ondersteunen je met advies en clinics dankzij onze gespecialiseerde trainingspartners.

Conditie en kracht

Wil je je conditie en kracht verbeteren? En wil je dat ook zo (tijds)efficient mogelijk doen? Kom dan trainen bij een van de locaties van WattCycling of Wattworks. Zij zorgen ervoor dat je in no-time sterker wordt, en je gericht klaargestoomt wordt voor Tour for Life. WattCycling trainingen zijn de perfecte aanvulling op je buitentrainingen. Als Tour for Life-deelnemer mag je gebruik maken van een gratis introductietraining. Klik op het logo, check de dichtsbijzijnde locatie en boek een introductietraining bij jou in de buurt!

WattCycling.nl
Check alle locaties!
Logo Wattworks
(Amsterdam-West en Haarlem)

Techniektraining

In het voorjaar worden fietsclinics en trainingsweekenden gehouden door NTFU-trainer Paul van Dam. Paul is een ervaren wielertrainer, en hij weet daarnaast ook maar al te goed voor welk doel je traint. Hij heeft zelf 8 keer Tour for Life gefietst. Doel van zijn trainingen zijn conditieopbouw en het leren of perfectioneren van bochten-, en klim- en daaltechniek. Het niveau van de trainingen wordt aangepast aan de groep zodat iedereen het optimale uit de clinics en de trainingsweekenden kan halen.

Persoonlijke begeleiding

Zoek je meer begeleiding? Paul van Dam helpt je graag met een persoonsgericht trainingsschema en -begeleiding. Neem contact op met Paul van Dam voor meer informatie.

Binnen no-time je startbewijs Sponsorwerven
Twee deelnemers aan het taxcen als sponsorwervingsactie

Voor succesvol kankeronderzoek

Iedere deelnemer van jouw team zorgt voor tenminste €2.500 sponsorgeld voor Daniel den Hoed Fonds, of voor minimaal €1.000 bij deelname aan Tour for Life 3 days. Jouw opbrengst wordt gebruikt voor onderzoek naar kankerbehandeling op maat, waarmee op den duur vele levens gered gaan worden. Helaas heeft iedereen persoonlijk ervaring met kanker in zijn of haar omgeving. Dit doel spreekt daarom iedereen aan; volgens vele deelnemers is sponsorwerven makkelijker dan je verwacht.

Tips and trics

Ga je aan de slag met sponsorwerving, dan hoef je natuurlijk niet zelf het wiel uit te vinden. Bekijk bijvoorbeeld eens:

Als deelnemer krijg je toegang tot veel meer uitgewerkte sponsorideeën en snelle tips om binnen no-time jouw streefbedrag te halen voor Daniel den Hoed Fonds.
Gratis coaching door R A A K Teambuilding
Twee deelnemers worden geholpen door hun begeleider

Kom samen sterker uit de Tour

Doe je mee aan Tour for Life met een team van bij elkaar geraapte fietsvrienden, collega’s of familieleden? De band met jouw teamgenoten, inclusief de begeleiders, zal nooit meer hetzelfde zijn na Tour for Life. Je maakt immers een intense week samen door, waarbij vreugde en euforie de boventoon voeren, maar ook andere emoties worden gedeeld. Maak vooraf heldere afspraken over wel of niet samen fietsen, en bespreek ook elkaars drijfveren om mee te gaan. Je zult merken dat door heldere communicatie voor en tijdens het evenement de onderlinge band alleen maar hechter kan geworden.

Teamcoach en oud-deelnemer Rob van Raak van Raak Advies biedt alle teams een gratis coachingsessie aan in de maanden mei, juni of augustus. Dit is veel waard voor jouw team. Maak er gebruik van! Zodra je staat ingeschreven ontvang je hierover meer informatie.

Zo bereid jij je goed voor

De juiste energie Sportvoeding
Beachflag Duursport.nl

Sportvoeding

Voeding speelt een grote rol in het leveren van sportieve prestaties. Omdat deelname aan Tour for Life veel vraagt van deelnemers is Duursport.nl partner van Tour for Life.

De expertise van Duursport.nl op het gebied van sportvoeding in relatie tot fietsen en de specifieke productkennis vormen een ideale mix om ook jouw prestaties te optimaliseren. Wil jij objectief en vrijblijvend advies? Stel nu je vraag via info@duursport.nl.

Meld je hier aan en profiteer als Tour for Life-deelnemer van een mooie korting op de al zeer scherp geprijsde sportvoeding van Duursport.nl.

Gezond aan de start Sportkeuring
Deelnemer doet sportkeuring

Sportmedische keuring

Een sportmedische keuring heeft een preventief karakter en zorgt ervoor dat je verantwoord kunt trainen. Voor deelname aan Tour for Life is een keuring niet verplicht. Toch raden wij aan langs te gaan bij een van de vele sportmedische centra in het land voor een inspanningstest. Het verkleint de risico's op bijvoorbeeld blessures of hartfalen en het helpt je nog gerichter en efficiënter te trainen.


Veel zorgverzekeraars vergoeden een dergelijke keuring vanuit het aanvullende pakket. Neem voor meer informatie hierover contact op met je zorgverzekeraar.

Materiaal Mecanicien
Mecanicien aan het werk

Mecanicien

Niet alleen je lichamelijke conditie moet goed zijn om Tour for Life te fietsen. Een topconditie van je materiaal is ook cruciaal. Wil je in optimale positie op de fiets gezet worden én zorgeloos trainen voor Tour for Life? Maak dan een afspraak met onze mecanicien Threels Cycling.


Hulp onderweg

Schakelproblemen, gescheurde buitenband of aanlopende remmen tijdens Tour for Life? Dan is een mecanicien op de route en de campings aanwezig om jouw fiets te fixen. Je betaalt alleen materiaal en geen servicekosten.

Naar de start Vervoer
Camper met fietsenrek en deelnemer

Vervoer van huis naar Italië

De terugweg fiets je zelf naar huis, maar hoe kom je naar Italië?


Alle deelnemers gaan op eigen gelegenheid naar Italië. Ieder jaar maken deelnemers gebruik van de hogesnelheidstrein die je in 10 uur (vanuit Amsterdam) naar Bardonecchia brengt. Wil je met iemand meerijden, of heb je juist plek over? Deel dit dan via de Tour for Life Carpool groep op Facebook of maak contact met andere deelnemers tijdens de deelnemersbijeenkomsten.

Uiteindelijk komt iedereen in Italië aan!

Deelnemersbijeenkomsten voor de beste voorbereiding
Foto deelnemersbijeenkomst

Deelnemersbijeenkomsten

Om je helemaal bij te praten over de beste voorbereiding houden we twee deelnemersbijeenkomsten. Experts vertellen over sportvoeding, teambuilding en de route, je krijgt praktische informatie, en hoort verhalen over het doel Daniel den Hoed fonds. En natuurlijk ontmoet je hier alle mensen waarmee jij Tour for Life gaat beleven! Want ook begeleiders en vrijwilligers zijn uitgenodigd. Voor hen worden speciale sessies gehouden.


Deelnemers worden uitgenodigd voor de volgende bijeenkomsten in Postillion Hotel in Bunnik:
-De data worden zo snel mogelijk bekend gemaakt.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen