De prachtige route van Tour for Life. De prachtige route van Tour for Life.


Ontdek de
prachtige etappes

8 etappes  4 landen 1.300 km 19.000 hm

Route 2021

Maak je klaar voor de Tour van je leven! Je fietst van Italië terug naar huis over een spectaculaire route. Je beklimt wereldberoemde cols uit de Tour de France. Je passeert idyllische Franse dorpjes, cruiset door glooiende landschappen, en trotseert venijnige kuitenbijters. En dan die climax... Familie en vrienden onthalen jou bij de grootse finish in Zuid-Limburg.

Fiets jij Tour for Life 3-days? Dan fiets je de afsluitende 3 etappes!

Etappe 1

Bardonecchia  Bourg-Saint-Maurice

Tour for Life begint met twee van de zwaarste beklimmingen van de hele route. Bedenk wel: je wordt tijdens deze etappe voortdurend beloond met adembenemende uitzichten over blauwe bergmeren en groene valleien.

 Col du Mont-Cenis, Col de l’Iseran

Bekijk op Komoot

Etappe 2

Bourg-Saint-Maurice  Passy

Je start vandaag vrijwel direct met een aardig constante beklimming van de prachtige Cormet de Roselend. De beklimming van de Col des Saisies loopt over een rustige weg richting het skidorp Les Saisies. De vergezichten van onder andere de Mont Blanc zijn fantastisch.

 Cormet de Roselend, Col des Saisies, Côte de Megève, Plaine Joux

Bekijk op Komoot

Etappe 3

Passy  Saint-Claude

In deze prachtige, afwisselende etappe krijg je veel korte beklimmingen voor de kiezen in de berggebieden van Mont Saleve en Jura. Vanaf de top van de Col de La Croisette heb je een geweldig uitzicht en zie de je Mont Blanc liggen.

 La Chapelle Rambaud, Col de la Croisette, Les Crêtes, Col de la Croix de la Serra.

Bekijk op Komoot

Etappe 4

Saint-Claude  Ornans

Deze route is lekker rustig, je fietst door niemandsland. Je rijdt veel langs graslanden en af en toe door bossen. Hier en daar kom je over wat slechte wegen, vooral op de hoogvlakte.

Montée de Cinquétral, Pré-Poncet, La Bourre

Bekijk op Komoot

Etappe 5

Ornans  Xonrupt-Longemer

Het begin van deze etappe gaat door een lieflijk en rustig gebied. Je fietst langs akkers en graanvelden en af en toe door bossen. Pas later begint het echte klimwerk met een prachtig uitzicht vanaf de Ballon d'Alsace.

Saules, Col de Ferriere, Ballon d'Alsace, Col du Ménil, Col des Feignes Sous Vologne

Bekijk op Komoot

Hier start Tour for Life 3-days

Etappe 6

Xonrupt Longemer  Metz (Corny sur Moselle)

In het eerste deel rijd je nog door bosrijk gebied, tot je de Vogezen achter je laat liggen. De term "graanschuur" is voor de rest van de route van toepassing, want je fietst midden tussen akkers en graanvelden. Deze etappe bevat geen klim met naam of profiel. Toch is het tweede gedeelte van de etappe verre van vlak.

Bekijk op Komoot

Etappe 7

Metz (Corny sur Moselle)  Grupont

Een etappe met twee gezichten. In Frankrijk fiets je langs de graanvelden over rustige en goed onderhouden wegen. Vanaf het moment dat je België binnenrijdt gaat het de hele dag op en neer. De klimmetjes worden venijniger en je fietst veelal door het bos.

Bekijk op Komoot

Etappe 8

Grupont  Limburg

Wat een dubbel gevoel: vandaag eindigt jouw Tour for Life. De Tour waar je zo lang naar uit hebt gekeken.. Het gaat vandaag de hele dag op en af en er zitten een aantal kuitenbijters in. Jij fietste helemaal van Italië (of Frankrijk) naar Nederland. Geniet van het grootse onthaal door jouw familieleden en vrienden. Je hebt het dubbel-en-dwars verdiend!

Bekijk op Komoot

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen